Vår VD Lars Fredin har ordet

För ett år sedan orsakade pandemin en kraftig nedgång på marknaden och nedstängning över hela världen fick ekonomin att gå i viloläge.

Nu ser vi äntligen en återhämtning av de globala marknadskrafterna. Nuvarande utmaningar inkluderar kraftiga höjningar av stålpriser, leveransproblem hos leverantörer och att vissa komponenter är en bristvara. Jag tror vi alla mer eller mindre sett detta komma. Vi kommer säkert att se en normalisering av priserna inom en rimlig tidsram. Förhoppningsvis redan i år. När man ser tillbaka på dessa skarpa förändringar följs alltid en snabb nedgång till "normala" nivåer. Det hände 2010/2011 såväl som efter den mycket starka ekonomin mellan 2016 och 2018. Men det gungar verkligen i båten för vi måste vidarebefordra prishöjningarna till våra kunder. Vi är alla mer angelägna om att få order, producera vår färdiga produkt och leverera i tid!!

Det är verkligen spännande att se våra kunders starka aktiviteter. Vi gör allt vi kan för att ta hand om deras beställningar och leverera i tid.

Vi har haft nära kontakt med flera företag för att diskutera förvärv och partnerskap. Under de närmaste månaderna hoppas vi kunna meddela ytterligare några nya partners till Dacke Industri. Många företagsägare funderar på framtiden och har beslutat att göra förändringar nu. Om du planerar att sälja ditt företag, vänligen ring mig för att se om det finns en matchning mellan Dacke Industri och ditt företag med ett långsiktig ägande i åtanke.

Lars Fredin VD och Koncernchef lars.fredin@dackeindustri.se +46 76 770 71 00