Dacke Industri förvärvar Transtronic AB

Dacke Industri AB har den 25 januari tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Transtronic AB. 

 Förvärvet av Transtronic ligger helt i linje med Dacke Industris ambition att växa med bolag som har fokus på egna produkter samt kundanpassade komponenter och system. Transtronic är starka inom system och sensorer för utmanande miljöer och har ett mycket gott kvalitetsrykte på marknaden. Genom ett tydligt fokus på elektroniska riktinstrument, primärt inom bergborrindustrin, har Transtronic sedan 1972 producerat, sålt, installerat, reparerat och servat kunder inom sin nisch, där bolaget idag har en mycket stark position.

Transtronic blir en viktig del i Dacke Industris fortsatta satsning att bygga upp ett kluster av bolag inom Elektronik med mål att hjälpa kunderna effektivisera sin verksamhet och stärka kvalitén genom att tillhandahålla produkter som möjliggör uppföljning och förbättring inom ett flertal tillämpningsområden.

”Transtronic har varit framgångsrika bland annat tack vare kärnvärden som vi inom Dacke Industri värdesätter. Kvalitet, partnerskap och långsiktig lönsamhet. Vi är mycket glada över att välkomna Transtronic till vår koncern” säger Lars Fredin, VD och koncernchef på Dacke Industri AB.

Magnus Thele, VD och tidigare ägare på Transtronic AB: ”Jag är övertygad om att Dacke är en mycket bra framtida ägare av Transtronic. Vi ser fram emot att tillsammans med Dacke Industri AB långsiktigt fortsätta utveckla bolaget, både tekniskt och marknadsmässigt inom nya nischer och på nya marknader.”

För mer information
Lars Fredin, 
VD och koncernchef Dacke Industri AB
lars.fredin@dackeindustri.se

Tillbaka till arkivet